Warning: Undefined array key 1 in /home/radisici/public_html/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 416

Warning: plgContentMavikThumbnails::imageReplacer(): Argument #1 ($matches) must be passed by reference, value given in /home/radisici/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 160
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

prvi pogled na moguci iphone 12 pro K5GbVBio je siječanj ove godine, iPhone XS i XS Max na tržištu su bili tek tri mjeseca, a u javnost je procurio prvi render iPhonea 11 (tada smo mislili da će se zvati XI). U to vrijeme bilo je još prerano špekulirati o iPhoneu koji će se na tržištu pojaviti tek za devet mjeseci, no leaker Benjamin Geskin svejedno je, na temelju informacija koje je tada dobio, predvidio da će sljedeća generacija iPhonea imat veliku kvadratnu "grbu" s tri kamere – gotovo identičnu onoj koja je prije koji tjedan i predstavljena u Cupertinu.

Sada, samo nekoliko dana nakon što je u prodaju stigao taj "ružni" iPhone, isti izvor već objavljuje rendere modela koji bi trebao biti lansiran nagodinu. S obzirom na Geskinove dosadašnje rezultate leakova i točnost predviđanja, moramo ga shvatiti ozbiljno.

Što, dakle, kažu leakovi?

iPhone za 2020. godinu, vrlo vjerojatno naziva iPhone 12 (Pro) oslanjat će se u svojem dizajnerskom izričaju na Appleovu tradiciju iz vremena Stevea Jobsa. Kao i sada prastari, ali svejedno vrhunski osmišljeni i izrađeni stakleni iPhone 4, iPhone 12 bi trebao imati prednju i stražnju stranicu od ravnog stakla sa zaobljenim uglovima. Nestat će tzv. 2,5 D staklo koje je zakrivljeno na bridovima, a iPhone će se približiti dizajnu iPada Pro.

 

Bočne stranice ponovno će biti metalne, ali ravne. Smještaj bočnih tipki, zvučnika i ostalih dodataka trebao bi biti jednak kao na zadnje dvije iteracije, a vjerojatno će redizajn "preživjeti" i trostruka kamera na kvadratnoj izbočini. Glavnina promjena očekuje se, dakle, sprijeda, gdje više neće biti zastarjelog "zuba", odnosno notcha.

A gdje je notch?

Notch će, ostvari li se Geskinov leak, nestati. Umjesto da razvija rješenje za smještanje kamere ispod zaslona ili mogućnost njezinog iskakanja, Apple se odlučio na inženjerske napore koji bi prednju kameru i Face ID senzore smanjili na najmanju moguću mjeru. Ako u tome uspiju, smjestit će ih u sami gornji brid (ponovno kao kod iPada Pro), gdje će se utopiti u okvir 6,7-inčnog zaslona, kakav je vidljiv na prototipu o kojem se ovdje govori.

Sve ove informacije Geskin je uobličio u rendere i video koje prenosimo – a kada se ujesen 2020. pojavi novi iPhone, sjetite se gdje ste njegovu sliku prvi puta vidjeli.