Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 

Proširili proizvodnju

„Od prošle godine promijenilo se dosta toga, u pozitivnom smislu. Proširio sam stado ovaca, tako da sada imam 100 komada ukupno s janjcima. Kao što sam i onda naglasio, ponovit ću opet – ova rasa je sto posto isplativa. Godišnje daje oko 5 do 6 janjaca, a elitna grla čak i više. Također,  ukrižao sam romanovske ovce i pramenke, koje redom daju „dvojke“, kaže Majetić. Proširio je, naglašava, i uzgoj „koka hrvatica“, a uz navedeno, on i njegova obitelj uzgajaju i svinje te tovljene piliće (oko 450 komada).

„Ljudi sve više cijene domaću hranu, tako da nemam problema s prodajom. Janjci za rasplod koštaju 200 eura po komadu, a za meso cijena je 100 eura. Sve uspijem prodati“, govori Majetić.

Ova obitelj bavi se i proizvodnjom crvenog i bijelog luka, a upravo je 2019. godina bila rekordna što se tiče uroda i prodaje.

„Radili smo, što bi se u narodu reklo, dan i noć. U ovom poslu nema odmora, ali je zato zadovoljstvo veliko kada vidite što se sve može postići. Svaki dan je drugačiji i stalno se nešto događa“, ističe naš sugovornik.

Ljubav prema životinjama

Životinjama se mora osigurati dovoljna količina hrane, stoga Majetići proizvode i žitarice, a za obradu zemlje osigurali su svu potrebnu mehanizaciju.

„Uložili smo dosta novaca i potrebno je određeno vrijeme da se taj ulog i vrati. Treba tu dosta strpljenja, ali kad nešto volite i tome ste posvećeni cijeli život, ništa nije teško. Nije mi problem u podne ili ponoć otići na farmu. Životinje obožavam i one me, uz cijeli ovaj posao, čine sretnim“, naglašava Majetić.

U planu je, kako nam je kazao kroz razgovor, još dosta toga. Na farmu Majetića će, ne sumnjamo, stići još koja životinja, a Josip će nas ponovno pozvati da zabilježimo nastavak ove pozitivne priče.

„Planiramo još mnogo toga uraditi, ali kada za to dođe vrijeme. Rado ću vas pozvati da dođete na farmu te da vidite kako izgleda jedan naš radni dan“, zaključio je ovaj radišni Ljubušak.

Najčitanije danas

PayPal Donations

Enter Amount

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com