Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

oklagijaRodiš se, već ti je predodređeno da se tobom pohvale kako se rodilo „dite“ a ne sin i kao da nije sasvim dovoljno to što je živo i zdravo nego je „žensko“.

Ajde dobro, kad te napokon prihvate jer su brzo shvatili da više ništa ne mogu učiniti, valjda zbog grižnje savjesti, počmu da te neizmjerno vole iskupljujući se za početnu malodušnost. Ne poričem da se rođeno dijete voli ali čemu naglasak „rodio se sin“. Toliko te tetoše da se ti najviše vežeš za tatu ni kriva ni dužna, a mama ti je nekako ono dežurno kućno prigovaralo i aždaja od koje te tatica vječno brani. Ti živiš u toj zabludi sve do udaje nakon koje shvatiš da si žrtva smišljene prirodne muške strategije kojom su pokorili svijet i ne ispuštaju ga iz svojih kandži pokušavajući nas uvjeriti u trenutku „otvaranja očiju“ kako iz nas progovara feminizam.
Kada svanu prvi bračni dani zaprepastiš se spoznajom kako ti je uzor u potrazi za idealnim muškarcem u podsvijesti bio tip tvog savršenog oca na kojeg je majka vječito nešto prigovarala ali tu činjenicu ipak ne želiš priznati ni sebi ni svijetu. Od tebe se očekuje savršenstvo nevjeste, majke, supruge i žene kao primjer ženskog roda. Rođenjem tvoje prve kćerke shvaćaš da se povijest ponavlja iz generacije u generaciju ma kako to vješto pakirali… i praviš se glupa… ignoriraš činjenice… nastavljaš životariti dok ti svekar i svekrva pišu „bodove“ u bodovnu tablicu koju na kraju tvoj muž indirektno dobiva na potpis pa ako si sve zadovoljila rijetka si sretnica koja biva nagrađena pohvalom kod susjeda jer se maksimalno trudiš, a ništa ne tražiš za uzvrat. Svi sretni i zadovoljni… osim tebe. Osjećaš se iskorištenom, poslušnom modernom sluškinjom koja ne želi mrvice. Izraziš želju za „svojim doprinosom obitelji“ kroz osobni dohodak kako bi i sebi mogla nešto priuštiti uz opće dobro i kad „obiteljsko vijeće“ nakon prvobitnog negodovanja donese pozitivnu odluku, slijedi dokazivanje- kako si uz zahtjevnog šefa i ispunjenja svih poslovnih obveza sposobna u izvršavanju onih kućanskih, roditeljskih i bračnih obveza i to sa osmijehom na licu, inače u suprotnom slijedi opaska kako iz tebe samo što ne udara grom i ne bije krupa. Ti glumiš, gutaš ponos… pa što ćeš se bunit… sama si tražila
da iziđeš iz kuće… da se „počešljaš“ i progovoriš s narodom… ali cijena je previsoka. Shvaćaš da imaš vremena za sve osim za samu sebe. Zaključiš da si svima alfa i omega ali te opet nigdje nema. Nema te nikad na popisu kućnih prioriteta, na važnim događanjima jer ne stigneš- može proći i bez tebe, nema te ni na jednom vlasničkom listu, samo kada je svinjokolja ime ti se nađe na mesnom uzorku za analizu da ne bi došlo do zabune kod veterinara jer se imena dičnih obiteljskih sinova generacijama ponavljaju. Hvališ se kako ti je dobro da ne demantiraš ukućane jer sve si svoje zadatke sama prihvatila , k tome svakodnevni odlazak na posao, muža koji odmara za računalom, ujedno praviš večeru i sutrašnji ručak te od tebe traži da mu doneseš pivu dok svakako stojiš i dok odmoriš da pokažeš djeci zadaću jer imaš živaca za te stvari. Ti napokon „pukneš“ i ispališ sve ono što ti leži na srcu i duši, a svi oni te u čudu gledaju i zaključe da si luda, što se imaš bunit kad živiš ko grofica.
Nakon izlijeva emocija padne ti imunitet i razboliš se na par dana, a obitelj ti nekim čudom shvati da si živo biće koje živi za njih i trebaju te koliko i ti njih. To traje par dana i opet spada na isto ako se ne potrudiš da ih barem malo držiš u kondiciji. Emancipacija nema šta.
Globalna emancipacija- utopija demagoga.
Današnje ikone emancipacije postoje ali stvarna cijena uspjeha je samo njima znana, a stvarnost većine je opće poznata.
Žene moje, prošla su stoljeća, čovječanstvo napredovalo, demokracija zaživjela, a očekivanja od vas su i dalje ona ista nepisana pravila kao i prije pet stoljeća. Emancipacija nam je donijela samo pravo na školovanje,glasovanje, pravo na rad uz mobing i obilježavanje DANA ŽENA u mjesecu rađanja prirode.
Pa drage moje žene lijepo ga proslavite nakon ispunjenja svih svojih obveza kako vas na zabavi ne bi pekla savjest.


SRETAN VAM DAN ŽENA!!!

 

Dražana Šimović / Radišići Port@

Najčitanije danas

PayPal Donations

Enter Amount

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com