Warning: plgContentMavikThumbnails::imageReplacer(): Argument #1 ($matches) must be passed by reference, value given in /home/radisici/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 160
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

josip saracIzbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat dan uoči početka kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine, koje će Hrvatska otvoriti u srijedu domaćom utakmicom protiv Grčke u Varaždinu (18 sati), naglasio kako je reprezentacija u dobrom stanju. 

- Grčka je vrlo ozbiljan suparnik i mi se tako pripremamo. Svi su igrači zdravi, osim Ivana Čupića kojeg muči koljeno i on će propustiti ovu akciju", kazao je Horvat.

Također, otpao je i Marko Mamić, no Horvat nije zvao zamjenu, pa će na poziciji lijevog vanjskog imati Jaganjca, Lučina i Šarca.

Izbornikov pomoćnik, proslavljeni hrvatski reprezentativac Ivano Balić govorio je o prilagodbi igrača na taktičke zamisli stožera nakon što igrači dođu iz klubova.

- Nema tu velikih poteškoća jer igrači jedva čekaju da se nađu na okupu i odjenu dres reprezentacije - smatra Balić.

Golman Marin Šego izrazio je nadu kako će varaždinska Arena biti puna za dvoboj protiv Grčke.

- Ova reprezentacija treba podršku i jako je ovisna o punim tribinama. Ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe da s dva boda krenemo u novo natjecanje.

Utakmicom protiv Grčke nastavlja se dugogodišnja uspješna suradnju Varaždina i HRS-a, upravo u Varaždinu Hrvatska je proljetos osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, a ovaj grad će biti i dio projekta muškog Svjetskog prvenstva 2025.

Uz Hrvatsku i Grčku, u skupini su još Belgija i Nizozemska, a plasman na EP koje će se održati od 10. do 28. siječnja 2024. u Njemačkoj izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih osam skupina te još četiri najbolje trećeplasirane momčadi.