Warning: plgContentMavikThumbnails::imageReplacer(): Argument #1 ($matches) must be passed by reference, value given in /home/radisici/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 160
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

cuvalo ante 1536x1024Ovogodišnji program obilježavanja Dana Grada Ljubuškog donosi brojna događanja, bit će svečano otvorena Gradska galerija, Ljubušaci će imati priliku pogledati kazališnu predstavu u izvedbi mladih iz Viteza, a sve počinje već sutra kada će u hotelu Bigeste biti predstavljene dvije knjige.

Naime, u srijedu s početkom u 19 sati u u hotelu Bigeste bit će predstavljen godišnjak Bilig za 2023. godinu kojeg objavljuje udruga „Hercegovačka kulturna baština – Bilig“ i knjiga „Jezično blago ljubuškog kraja „ – rječnik zavičajnog govora, autora dr. Ante Čuvala. Predstavljači su dr. sc. Domagoj Vidović i mag. povijesti i informatologije Zvonimir Herceg.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo gospodina Čuvala koji nam je dao uvid u najnoviji broj Biliga, ali je otkrio i nekoliko zanimljivih detalja iz svoje najnovije knjige, predstavio je u eteru nekoliko starih riječi koje su se svakodnevno govorile na ovim prostorima, ali su s vremenom iščeznule pa ih naši mladi i ne razumiju.

Također se osvrnuo i na rad udruge „Hercegovačka kulturna baština – Bilig“.