Warning: plgContentMavikThumbnails::imageReplacer(): Argument #1 ($matches) must be passed by reference, value given in /home/radisici/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 160
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Crkva sv. Nikole Tavelića u Radišićima za medije1Iz tiska je izišla knjiga „Crkva sv. Nikole Tavelića u Radišićima“ povodom 40 godina od prve svete mise u toj crkvi. Autori su Drago Tomić, Denis Luburić i Tomislav Primorac. Predgovor je napisao gvardijan humačkog samostana i župnik Župe sv. Antuna Padovanskoga fra Dario Dodig a pogovor fra Ivan Boras. Fotografije za knjigu su ustupili Denis Luburić, Ivana Luburić, Anica Nosić i Franjevački arhiv Mostar. Lekturu i korekturu teksta je uradio prof. Danimir Primorac. Ima 96 stranica u boji, a tiskao ju je Grafotisak iz Gruda.

U knjizi se nakon predgovora nalazi uvodni tekst o Radišićima iza kojega slijedi pregled gradnje crkve u selu uz nekoliko fotografija iz toga doba. Nakon pregleda gradnje uvršten je kratki životopis sv. Nikole Tavelića i popis njegovih svetišta u BiH i svijetu.

U nastavku knjige nalazi se prikaz crkve kroz fotografije te kraće fotoreportaže s proslave blagdana sv. Nikole Tavelića u Radišićima 2015., 2018., 2019. i 2022. godine. Potom slijedi molitva zaštitniku crkve i pogovor fra Ivana Borasa.

Knjiga je namijenjena Radišićanima i dijelit će se besplatno sutra nakon svete mise na Krvnici. Predviđeno je da svaka kuća u Radišićima dobije po jedan primjerak.

Zahvaljujemo se gospodinu Mariju Primorcu, dopredsjedniku Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministru financija Toniju Kraljeviću, gradonačelniku Grada Ljubuškog gospodinu Vedranu Markotiću i Javnom poduzeću „Parkovi“ Ljubuški koji su omogućili da ova knjiga ugleda svijetlo dana.

 

                                                               Dragi Radišićani, sretan vam i blagoslovljen Božić!